En del som gör oss bättre

Som företagare är man aldrig bättre än sin senaste likviditetsmånad. Det många inom det offentliga inte verkar förstå är att det tar tid och kraft att varje månad mäkta med att hela tiden ligga plus, något som för offentlig verksamhet inte är lika viktigt. Det här med långsiktighet och planering för framtiden är med andra ord något som får vara mer eller mindre aktuellt från månad till månad, för det spelar ingen roll vilka visioner man har om man inte överlever den kommande månaden. Därför är det viktigt att som företagare leva i nuet, och agera på allt. Och det gäller att ha förutsättningarna för det.

Rätt hjälp hjälper
Om man tar till sig av den hjälp som finns att få så kommer man att komma långt. Det handlar nämligen om att fördela arbetsuppgifter och ansvar på ett sätt som blir effektivt för att vi ska kunna se bra inkomster. Det gäller att ha ett ledningssystem som underlättar för verksamheten, och det är precis det som vi har i AM System. Tack vare det har vi kunnat skala i organisationen och sätta rätt människa på rätt plats, där den gör mest nytta, till glädje för alla. För det är det som är grejen, företagets inkomster och framgång är inte enbart intressant för ägarna, det är också intressant för de anställda eftersom det är det som gör att de kan få lön, löneförhöjning och större roller i företaget. Företag är som familjer som arbetar för ett gemensamt mål.

Det många verkar tycka är irriterande är att det finns ett vinstintresse för oss, och det verkar också vara så att det är fult att tjäna pengar som företagare i Sverige. Det är ledsamt att det ska behöva vara så, men det handlar också om att förstå vilken värld som företagare lever i. Ta den här gamla kampsången som ett exempel:

Det är ett exempel på kritiken mot att vara lönsam, men faktum är att det ligger mycket sanning i det och att det ligger i de anställdas intresse att vara just lönsamma, inte enbart för företagets skull utan också för deras egen försörjnings skull. Kan den mentaliteten bättre sätta sig i näringslivet så ser vi plötsligt företag som växer med uppgiften och engagerande medarbetare. Det är mer än vad man kan säga om det offentliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *